Information från kundservice:

I avsnittet “Din kundrelation” finner du frågor och svar kring flytten av din kundrelation, från de olika branschmediebolagen till Bonnier News AB. Flytten kommer att göras 1 februari 2023. I avsnittet finner du information om vilka förändringar som sker efter att kundrelationen har flyttats. Obs! Mer praktisk information kommer närmare 1 februari 2023, håll dig därför uppdaterad via denna sida.

I september erhöll prenumeranter av Lag & Rätt nummer 7 av tidningen på nytt, istället för nummer 8. Utgåvan trycks om och levereras inom kort. Vi ber om ursäkt för det inträffade.

Den 20 september får Aktuell Hållbarhet Direkt ett uppdaterat utseende. Nyhetsbrevet har nu ett mer sammanfattande format, och du finner hela artikeln i inloggat läge på vår sajt, dit du enkelt klickar dig vidare från mejlet. Om du inte redan gjort det, aktivera ditt konto här.


Vad behöver du hjälp med?

Kundservice bild

Din kundrelation

Bonnier News är en mediekoncern som t.ex Expressen, Dagens Nyheter, Dagens industri men också Dagens Medicin, Resumé och ytterligare ett 20-tal branschtitlar är en del av. Från den 1 februari 2023 tar Bonnier News AB över kundrelationerna för samtliga branschtitlar. Det innebär att t.ex. fakturor och/eller administrativ kommunikation får Bonnier News AB som avsändare.

Nej, inte när det gäller tillgången till din tidning/produkt. Däremot tar Bonnier News AB över ansvaret för din kundrelation. Det vill säga att ditt prenumerationsavtal samt alla rättigheter och skyldigheter du har som kund övertas av Bonnier News AB från den 1 februari 2023 istället för att vara kvar hos respektive branschtitel.

Nej, priset för din prenumeration förändras inte. Din prenumeration fortsätter precis som tidigare. Om du som betalar behöver uppdatera våra uppgifter hittar du dessa i avsnittet Vad har ni för bankuppgifter? här på vår kundsida efter 1 februari 2023.

Nej, betalningar kommer flyttas från respektive branschtitel till Bonnier News AB. De nya kontouppgifterna hittar du under Vad har ni för bankuppgifter? här på vår kundsida efter 1 februari 2023.

Du behöver inte göra någonting, vi ser till att din betalning hamnar rätt. För att framtida betalningar ska komma fram korrekt ber vi dig uppdatera kontouppgifterna som finns publicerade under Vad har ni för bankuppgifter? efter 1 februari 2023.

Ja, du kan som vanligt kontakta vardera varumärkes kundservice. All information kring detta hittar du här på vår kundsida under Kundservice.

Du vänder dig till respektive varumärkes kundservice, skillnaden är att Bonnier News AB står som avtalspart i prenumerationsvillkoren. Vänligen kontakta respektive Kundservice.

De kommer att behandlas på samma sätt som tidigare, men det är Bonnier News AB som är personuppgiftsansvarig. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Personuppgiftspolicy. Om du har ytterligare frågor om behandlingen av dina personuppgifter är du även välkommen att kontakta vårt dataskyddsteam genom att skicka ett mejl till dataskydd.bbm@bonniernews.se.

Om du vill avregistrera dig från ett visst utskick klickar du på länken “Avregistrera” längst ner i respektive mejl. Om du vill att vi spärrar dig från all direktmarknadsföring från Dagens Industri och våra branschtitlar kan du göra det via Anpassa din kommunikation. För ytterligare svar på hur du avregistrera dig, rekommenderar vi att du besöker vårt Integritetscenter och specifikt menyn Hantera nyhetsbrev.

Du behöver inte göra något med anledning av att Bonnier News AB tar över kundrelationen från respektive branschtitel eller varumärke.

Dina personuppgifter kommer att behandlas på samma sätt som tidigare, vilket du kan läsa mer om ovan i avsnittet Hur kommer behandlingen av mina personuppgifter att påverkas?

Bonnier News AB övertar rättigheter och skyldigheter i förhållande till dig som kund. Från och med 1 februari gäller tidigare avtal som ingåtts med något av följande varumärken istället med Bonnier News AB: Aktuell Hållbarhet, Byggindustrin, Fastighetsnytt, Dagens Media, Dagens Medicin, Dagens industri, Dagens Samhälle, Dagligvarunytt, Market, Resumé, Pensioner & Förmåner, Fond & Bank, Risk & Försäkring, Energimarknaden, Digital Hälsa och Läkemedelsmarknaden.

Du kommer efter överlåtelsen att faktureras av och betala till Bonnier News AB, som även kommer att kunna skicka information till dig, exempelvis om din prenumeration och om erbjudanden.

Med anledning av denna förändring kommer våra allmänna villkor för konferenser, utbildningar och nätverk att uppdateras för att gälla fr o m 1 februari 2023. Du hittar de uppdaterade villkoren under våra Allmänna villkor.

Kontaktuppgifter

Vi har öppet helgfria vardagar 9-12 samt 13-16. För snabbast svar rekommenderar vi dig att du kontaktar oss via telefon.

Har du ett nyhetstips är du varmt välkommen att kontakta redaktionen för tidningen ditt tips avser. Kontaktuppgifter för respektive titel hittar du nedan.

Prenumeration

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om våra produkter och beställa prenumeration.

 • Tidningen Aktuell Hållbarhet

  Det oumbärliga arbetsverktyget för dig som arbetar inom miljö och hållbarhetsfrågor.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

  Aktuell Hållbarhet Direkt

  Högkvalitativ omvärldsbevakning för dig som behöver hålla dig uppdaterad om kommande hållbarhetsutmaningar.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

  Lag & Rätt

  Sveriges äldsta och mest pålitliga nyhetskälla inom miljölagstiftning, miljöledning och certifiering.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

  Analysbrevet Ekotransport

  Högkvalitativ omvärldsbevakning som hjälper dig att hålla dig uppdaterad på området hållbar mobilitet.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Byggindustrin är Sveriges ledande branschtidning för samhällsbyggnadssektorn. Varje månad kommer vårt hundrasidiga magasin med reportage, intervjuer och expertrådgivning.

  Varje vecka får våra prenumeranter också Byggindustrin Insikt, vårt exklusiva analysbrev med affärsnyttiga fördjupningar och aktuella branschaffärer. Tidningen kan du läsa på papper eller som e-tidning i din dator, läsplatta eller mobil. På Byggindustrin.se kan du hålla dig ajour med de färskaste nyheterna från branschen. Två gånger i veckan kommer vårt nyhetsbrev.
  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Dagens Media förklarar och analyserar de stora och snabba förändringarna så att du kan ta bättre affärsbeslut i din yrkesroll. DAM är platsen för möten och diskussion mellan köpare och säljare samt levererar fördjupade, affärsnyttig journalistik för alla som arbetar kommersiellt med media.

  Dagens Media är en helt digital produkt, med kontinuerlig uppdatering på www.dagensmedia.se samt dagliga nyhetsbrev.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Dagens Medicin är den ledande nyhetstidningen för svensk sjukvård. Tidningen kommer ut en gång i veckan (34 nr per år) och riktar sig till beslutsfattare och legitimerad vårdpersonal i hälso- och sjukvården. På sajten publicerar vi nyheter varje vardag.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Dagens Samhälle bevakar de mest brännande frågorna för beslutsfattare i kommuner och regioner. Vi kartlägger, granskar och fördjupar frågor om styrning, arbetsgivaransvar, politik och ekonomi särskilt för chefer och förtroendevalda. Papperstidningen i 38 utgåvor per år, tillgång till e-tidningsarkiv samt www.dagenssamhalle.se som uppdateras kontinuerligt. Nyhetsbrev.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Dagligvarunytt är den i särklass viktigaste och ledande källan till nyheterna, trenderna, tipsen och skvallret för butiksaktörer och leverantörer inom dagligvaruhandeln. Dagligvarunytt granskar och bevakar viktiga branschfrågor och inspirerar och entusiasmerar till bättre och lönsammare butiksdrift.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Fastighetsnytt är tidningen som hjälper dig i fastighetsbranschen att fatta affärsmässiga beslut och hålla koll på en marknad i förändring. Affärsnytta för dig i beslutsfattande ställning. Magasinet Fastighetsnytt utkommer sex gånger per år, och www.fastighetsnytt.se uppdateras kontinuerligt.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Resumé är kommunikationsbranschens bästa informationskälla och mötesplats.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

 • Market är en branschtidning för hela detaljhandeln, fysisk och digital. Här får du nyheter, fördjupning och analys om allt som rör branschen. Vi uppdaterar våra läsare med de senaste branschnyheterna på vår sajt, i vår podcast och nyhetsbrev. Med de senaste insikterna, analyserna och siffrorna samlade på ett och samma ställe hittar du snabbt och enkelt svaren på det du söker. Du kan glömma allt vad tidskrävande informations jakt heter. Market Premium gör jobbet åt dig.

  Klicka här för att beställa din prenumeration

Om du är intresserad av att teckna en prenumerationslösning för fler mottagare, kontakta oss via länkarna nedan för önskat varumärke.

För att göra ändringar i, eller avsluta, din pågående prenumeration kontaktar du kundservice. Här hittar du kontaktuppgifter till respektive varumärke.

Fyll i formuläret nedan för att ändra Fakturaadress, Leveransaadress eller Fakturaadress samt Leveransadress.

Vänligen notera att ändringen blir gällande omgående vid registrering av den nya adressen. Om din adressändring är tillfällig, behöver du skicka in en ny ändring när du önskar tidningen åter till din ordinarie adress.

Du finner kundnummer i det övre högra hörnet på din faktura.

Bild på en faktura

Om du önskar uppdatera mottagarna i ert grupp-abonnemang, vänligen fyll i nedan formulär.

Digital åtkomst

I exemplet visar vi Dagens Media, men inloggnings- och aktiveringsupplevelsen är densamma för samtliga av våra titlar. Detta för att förenkla för dig som prenumerant av fler av våra varumärken.

Är du redan prenumerant är det enda du behöver göra att logga in. Det gör du enligt instruktioner som du finner nedan samt i videon ovan.

1. Klicka på Logga in

2. Fyll i mejladressen från din orderbekräftelse

3. Hittar vi inte din mejladress? Det kan bero på att ditt konto inte är aktiverat. Klicka på Aktivera konto för att aktivera ditt konto.

På din orderbekräftelse framgår vilken mejladress som är kopplad till prenumerationen.

Bild på en orderbekräftelse

Här har vi samlat aktiveringslänkar för samtliga av våra titlar. För att aktivera ditt konto - klicka på länken och fyll i dina uppgifter. Observera att mejladressen du använder när du skapar ditt konto behöver vara densamma som vid beställning av prenumeration. På din orderbekräftelse framgår vilken mejladress som är kopplad till prenumerationen.

Bild på en orderbekräftelse

Är du inte prenumerant hittar du mer information här.

Om du aktiverat ditt konto sedan tidigare räcker det med att återställa lösenord för ditt konto. Klicka på respektive länk nedan beroende på vilken/vilka av våra titlar du prenumererar på. Har du inte aktiverat ditt konto? Här hittar du mer information om hur du går tillväga.

Är du inte prenumerant hittar du mer information här.

Jag vill byta e-postadress på min prenumeration, hur gör jag?
Är du prenumerant på någon av våra titlar hittar du de digitala utgåvorna av papperstidningen här. Du loggar in med samma inloggningsuppgifter som på sajten. Saknar du inloggningsuppgifter?

Här hittar du mer information om hur du aktiverar ditt konto.

Här hittar du mer information om hur du återställer dina inloggningsuppgifter.

Oavsett vilken av våra titlar du prenumererar på kan du logga in på upp till 5 olika enheter med samma inloggningsuppgifter. Med enheter menas t.ex. dator, mobil, surfplatta etc. Tänk på att inlogget är personligt och inte får delas med andra eller på annat sätt användas för att sprida innehåll.

Tidningsleverans

 • 4 februari 2022

  11 mars 2022

  14 April 2022

  13 maj 2022

  23 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  16 September 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  28 Oktober 2022

  9 December 2022


  Lag & Rätt

  21 januari 2022

  18 februari 2022

  21 april 2022

  20 maj 2022

  23 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  26 augusti 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  23 september 2022

  28 oktober 2022

  18 november 2022

  16 december 2022

 • 28 januari 2022

  25 februari 2022

  31 mars 2022

  29 april 2022

  31 maj 2022

  28 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  2 september 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  30 september 2022

  28 oktober 2022

  2 december 2022

 • 19 januari 2022

  26 januari 2022

  2 februari 2022

  9 februari 2022

  16 februari 2022

  23 februari 2022

  9 mars 2022

  16 mars 2022

  23 mars 2022

  30 mars 2022

  6 april 2022

  13 april 2022

  27 april 2022

  4 maj 2022

  11 maj 2022

  18 maj 2022

  25 maj 2022

  8 juni 2022

  22 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  24 augusti 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  31 augusti 2022

  7 september 2022

  14 september 2022

  21 september 2022

  29 september 2022

  5 oktober 2022

  12 oktober 2022

  19 oktober 2022

  26 oktober 2022

  9 november 2022

  15 november 2022

  23 november 2022

  30 november 2022

  7 december 2022

 • 20 januari 2022

  27 januari 2022

  3 februari 2022

  10 februari 2022

  17 februari 2022

  24 februari 2022

  3 mars 2022

  10 mars 2022

  17 mars 2022

  24 mars 2022

  31 mars 2022

  7 april 2022

  14 april 2022

  28 april 2022

  5 maj 2022

  12 maj 2022

  19 maj 2022

  2 juni 2022

  9 juni 2022

  16 juni 2022

  30 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  18 augusti 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  25 augusti 2022

  1 september 2022

  8 september 2022

  15 september 2022

  22 september 2022

  29 september 2022

  6 oktober 2022

  13 oktober 2022

  20 oktober 2022

  27 oktober 2022

  10 november 2022

  17 november 2022

  24 november 2022

  1 december 2022

  8 december 2022

  15 december 2022

 • 14 januari 2022

  21 januari 2022

  28 januari 2022

  4 februari 2022

  11 februari 2022

  18 februari 2022

  25 februari 2022

  11 mars 2022

  18 mars 2022

  25 mars 2022

  8 april 2022

  14 april 2022

  22 april 2022

  29 april 2022

  6 maj 2022

  13 maj 2022

  20 maj 2022

  3 juni 2022

  10 juni 2022

  17 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  19 augusti 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  26 augusti 2022

  2 september 2022

  16 september 2022

  23 september 2022

  30 september 2022

  7 oktober 2022

  14 oktober 2022

  21 oktober 2022

  28 oktober 2022

  11 november 2022

  18 november 2022

  25 november 2022

  2 december 2022

  9 december 2022

  16 december 2022

 • 8 februari 2022

  6 April 2022

  1 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  7 September 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  2 Novemver 2022

  16 December 2022

 • 27 januari 2022

  24 februari 2022

  24 mars 2022

  28 April 2022

  27 maj 2022

  23 juni 2022 - Sista numret inför sommaruppehållet

  - Sommaruppehåll -

  8 September 2022 - Första numret efter sommaruppehållet

  13 oktober 2022

  17 November 2022

  15 December 2022

Är det en tidningsfri dag?

Under sommaren samt röda dagar justerar vi utgivningen av papperstidningen. Här hittar du utgivningsschema för våra titlar.

Ersättning

Vårt mål är givetvis att du ska få ditt magasin regelbundet och vi beklagar om tidningen inte har kommit dig tillhanda. Genom att reklamera detta ersätts du för utgåvan - antingen via förlängning med ett nummer av din prenumeration eller så kan vi skicka utgåvan du saknar till dig i efterhand. Fyll i formuläret nedan för att reklamera utgåvan som uteblivit.Som en följd i att mängden brev som skickas minskar har PostNord valt att göra förändringar i sin leveransmodell, vilket innebär att posten på vissa orter delas ut varannan dag istället för varje. Detta påverkar såklart vilken dag tidningen levereras till dig. För mer information om varannandagsutdelning samt hur utdelningen ser ut i ditt område - besök postnord.se.

Event, konferens & utbildning

Alla våra event har en egen webbplats med information om evenemanget, kontaktuppgifter till ansvariga samt länk för anmälan. I vår eventkalender hittar du alla kommande event inom Di-gruppen och även deras unika webbplatser. Det är via evenemangets webbplats du bokar din plats.

För att avboka, omboka eller överlåta plats på ett evemang du är anmäld till kontaktar du ansvarig för det specifika evenemanget.

Nedan finner du kalender för planerade utbildningar för respektive varumärke. Anmälan görs direkt på webbplatsen för utbildningen du är intresserad av.

För att avboka, omboka eller överlåta plats på en utbildning du är anmäld till kontaktar du arrangören skriftligen. Ändringarna blir giltiga när du som deltagare erhållit en bekräftelse. Vid överlåtelse av kursplats till annan person i samma organisation skall även denne för egen del bekräfta att han eller hon läst, förstått och godtar bundenhet till Villkoren samt att hen har tagit del av vår personuppgiftspolicy.

Faktura & betalning

 • Bonnier Business Media Sweden AB
  VAT Number: SE556468889201
  Org.number: 556468-8892
  Bankgiro: 5848-3975
  Bank Account Holder: Bonnier Business Media Sweden AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 0133657
  IBAN number: SE2912 00 00 00 012410133657
  BIC/Swift: DABASESX

 • Fastighetsnytt Förlags AB
  VAT Number: SE556326883701
  Org.number: 556326-88372
  Bankgiro: 5119-5444
  Bank Account Holder: Danske Bank
  Bank Account Number: 12410137334
  IBAN number: SE7812000000012410137334
  BIC/Swift: DABASESX

 • Bonnier Business Media Sweden AB
  VAT Number: SE556468889201
  Org.number: 556468-8892
  Bankgiro: 5848-3975
  Bank Account Holder: Bonnier Business Media Sweden AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 0133657
  IBAN number: SE2912 00 00 00 012410133657
  BIC/Swift: DABASESX

 • Bonnier Business Media Sweden AB
  VAT Number: SE556468889201
  Org.number: 556468-8892
  Bankgiro: 5848-3975
  Bank Account Holder: Bonnier Business Media Sweden AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 0133657
  IBAN number: SE2912 00 00 00 012410133657
  BIC/Swift: DABASESX

 • Dagens Samhälle AB
  Gjörwellsgatan 30
  112 60 Stockholm Sweden

  VAT Number: SE556176461301
  Bank Name: Danske Bank
  Org.number: 556176-4613
  Bankgiro: 5273-6535
  Bank Account Holder: Dagens Samhälle AB
  Bank Account Number: 12410102395
  IBAN number: SE0912000000012410102395
  BIC/Swift: DABASESX

 • Hakon Media AB
  Gjörwellsgatan 30
  112 60 STOCKHOLM SWEDEN

  Company. No: 556923-9519
  VAT Number: SE556923951901
  Bank Name: Danske Bank
  Bankgiro: 240-4622
  Bank Account: 12410125166
  IBAN: SE7512000000012410125166
  Swift code: DABASESX
  Adress: Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, SE 10392 Stockholm

 • Bonnier Business Media Sweden AB
  VAT Number: SE556468889201
  Org.number: 556468-8892
  Bankgiro: 5848-3975
  Bank Account Holder: Bonnier Business Media Sweden AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 0133657
  IBAN number: SE2912 00 00 00 012410133657
  BIC/Swift: DABASESX

 • Bonnier Business Media Sweden AB
  VAT Number: SE556468889201
  Org.number: 556468-8892
  Bankgiro: 5848-3975
  Bank Account Holder: Bonnier Business Media Sweden AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 0133657
  IBAN number: SE2912 00 00 00 012410133657
  BIC/Swift: DABASESX

 • Fastighetsnytt Förlags AB
  VAT Number: SE556326883701
  Org.number: 556326-88372
  Bankgiro: 5119-5444
  Bank Account Holder: Danske Bank
  Bank Account Number: 12410137334
  IBAN number: SE7812000000012410137334
  BIC/Swift: DABASESX

 • Bonnier Business Media Sweden AB
  VAT Number: SE556468889201
  Org.number: 556468-8892
  Bankgiro: 5848-3975
  Bank Account Holder: Bonnier Business Media Sweden AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 0133657
  IBAN number: SE2912 00 00 00 012410133657
  BIC/Swift: DABASESX

 • Hakon Media AB
  Gjörwellsgatan 30
  112 60 STOCKHOLM SWEDEN

  Company. No: 556923-9519
  VAT Number: SE556923951901
  Bank Name: Danske Bank
  Bankgiro: 240-4622
  Bank Account: 12410125166
  IBAN: SE7512000000012410125166
  Swift code: DABASESX
  Adress: Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, SE 10392 Stockholm

 • Medibas AB
  VAT Number: SE556617551801
  Org.number: 556617-5518
  Bankgiro: 5356-6311
  Bank Account Holder: Medibas AB, Danske Bank
  Bank Account Number: 1241 10133703
  IBAN number: SE4812000000012410133703
  BIC/Swift: DABASESX

Längst ned på fakturan finner du information om totalbelopp, fakturanummer och till vilket bankgiro betalning ska göras. Vid betalning anger du fakturanumret som betalningsreferens istället för OCR-nummer. Beroende på vilken bank du använder dig av kan du behöva ändra från OCR till Meddelande / Referens.

Vi erbjuder följande faktureringssätt:

 • Pappersfaktura via brev
 • PDF-faktura via mejl
 • eDi-faktura

Här kan du registrera dig för digital faktura. Vänligen notera att om din registrering avser ett företag, kommer företagets samtliga fakturor skickas till den angivna adressen.

Önskar du en kopia av din faktura är du varmt välkommen att fylla i formuläret nedan.

Information Branschbevakningarna

För att aktivera ditt konto på vår nya plattform behöver du fylla i e-postadressen som du har kopplad till din prenumeration, för- och efternamn samt sätta ett bra lösenord. Klicka sedan på “Aktivera konto”.

Aktivera Läkemedelsmarknaden
Aktivera Energimarknaden
Aktivera Pensioner & Förmåner
Aktivera Risk & Försäkring
Aktivera Fond & Bank
Aktivera Digital Hälsa

Bild på en orderbekräftelse

Vi arbetar hela tiden för att stärka innehållet i våra branschbevakningar och förbättra din användarupplevelse. Nu har vi vässat innehållet ytterligare. Här finns en kort redogörelse för de förbättringar som genomförts.

De nya uppdaterade branschbevakningar innebär:

 • Mer innehåll, större överblick och djupare insikter då vi nu har slagit ihop våra produkter Nyheter, Insights och Premium till en gemensam bevakningstjänst
 • Alla dagens viktigaste nyheter från din bransch och fördjupande material med statistik, tabeller, analyser, konkurrentbevakning, kartläggningar och intervjuer, allt summerat i ett mejl som landar i din inkorg varje dag
 • En helt ny sajt med ännu vassare bevakning av din bransch
 • Vårt nyhetsarkiv där du kan söka på intressanta artiklar från tidigare utgåvor som är samlade bakåt i tiden dag för dag.

Dessa förändringar innebär att vi behöver göra vissa prisjusteringar för din prenumeration. Har du frågor kring din prenumeration är du välkommen att kontakta Kundservice.

Kontaktuppgifter finner du under Kontaktuppgifter - Kundservice på denna sida.

Dagens industri väljer nu att göra en satsning riktad till branschexperter som vill gå på djupet och hålla koll på sin bransch. Inget för dig som användare ändras förutom att du behöver uppdatera ditt konto. Detta medför inga ändringar i din prenumerationsvillkor.

I samband med att vi byter till en ny, förbättrad plattform för sajten behöver du som kund uppdatera ditt konto på den nya sajten för att fortsätta din läsning. Uppdateringen utförs med samma e-postadress som använts tidigare.

Ja, du behöver vara inloggad för att läsa artiklar.

Nej. Det räcker med att du som kund aktiverar ett konto på någon av dina prenumerationer för att sedan få tillgång till materialet på övriga tjänster. T.ex., är du prenumerant på Fond & Bank samt Pensioner & Förmåner räcker det med att du aktiverer konto för en av tjänsterna, detta konto kan sedan användas även på den andra tjänsten.

Varje tjänst kommer publicera material på sin respektive sajt, dvs. om du som kund har prenumeration på Fond & Bank samt Pensioner & Förmåner kommer du behöva logga in på respektive sajt för att komma åt materialet. Du loggar alltså in på respektive tjänst sida för att ta del av innehållet.

Ja. Allt historiskt material kommer att flyttas över till den nya plattformen och du som prenumerant kommer kunna ta del av detta även framöver.

Ingen profilsida finns på den nya sajten. Behöver du uppdatera ditt lösenord görs detta via Glömt lösenord-länken på respektive sida. För övriga ändringar, vänligen kontakta Kundservice

Detta finner du numera här: https://jobb.di.se/jobb/

Har du frågor som inte besvarats ovan, kontakta kundservice.

Vi har öppet helgfria vardagar 9-12 samt 13-16. För snabbast svar rekommenderar vi dig att du kontaktar oss via telefon.

GDPR

För att beställa ett registerutdrag - skicka ett mejl till kundservice från den mejladress du önskar utdrag gällande. Registerutdraget levereras till dig inom 30 dagar från din beställning.

Det du kan förvänta sig se i utdraget är uppgifter om t.ex. din prenumeration, ditt kundengagemang hos oss och de kontaktuppgifter vi har till dig.

Här har vi samlat information om Bonnierkoncernens koncerngemensamma behandling av kunddata.

Kontaktuppgifter:

Utifrån din tidigare läsning kan du placeras i segment vilka kan användas för marknadsföring. Ett exempel på ett sådant segment skulle kunna vara "personer med sportintresse i Stockholm". Våra annonsörer kan välja att köpa annonser som riktar sig mot ett sådant segment. De får dock aldrig någon information som kan knytas direkt till dig som person, utan annonsörer får endast ta del av ett pseudonymiserat ID och en kod för det annonssegment som de valt att annonsera mot.

Läshistorik sparas för att vi ska kunna göra anpassade rekommendationer till dig. Om du exempelvis läser många sportartiklar kommer du att få rekommendationer på fler sportartiklar som vi tror att du är intresserad av. Denna information är alltid pseudonymiserad, det vill säga den kan inte kopplas till en specifik individ utan kompletterande information, samt används aggregerat. Om du inte är inloggad kan din läshistorik inte kopplas till dig som person.

Om du inte är inloggad kan din läshistorik inte kopplas till dig som person.

Vilken persondata vi sparar om dig beror på vilket engagemang du har hos oss.
 
Pappersprenumeration
För våra pappersprenumeranter sparar vi de uppgifter som krävs för att vi ska kunna leverera tidningen till dig samt för betalning och fakturering.
Om du använder den digitala tillgången som ingår i din pappersprenumeration och är en inloggad användare på våra digitala tjänster samlas data som används för att förbättra och personalisera din digitala upplevelse och för att analysera hur tjänsten används. Vi använder även data för att rikta relevant marknadsföring till dig.

Digital prenumeration/Digital inloggning
För inloggade användare på våra digitala tjänster samlas data som används för att förbättra och personalisera din digitala upplevelse och för att analysera hur tjänsten används. Vi använder även data för att rikta relevant marknadsföring till dig. Vi behandlar också de uppgifter som krävs för betalning och fakturering av den digitala tjänsten.

Icke-inloggad digital besökare
För icke-inloggade besökare på våra sajter samlar vi inga personuppgifter – vi samlar alltså ingen information som direkt kan kopplas till en fysisk person. Anonymiserade data samlas dock in och innehåller till exempel information om vilka artiklar som läses och vilka typer av enheter som nyheter konsumeras på. Dessa uppgifter kan vi dock inte koppla till dig som person.

Du kan kontakta oss och be om att vi inte ska kontakta dig i marknadsföringsärenden – kontakta kundservice så hjälper vi dig.

På våra olika sajter inom Bonnier News används olika typer av kakor.

Icke-inloggade besökare  
För icke-inloggade besökare på våra sajter samlar vi inga personuppgifter – vi samlar alltså ingen information som direkt kan kopplas till en fysisk person. Anonymiserade data samlas dock in och innehåller till exempel information om vilka artiklar som läses och vilka typer av enheter som nyheter konsumeras på.

Inloggade besökare  
För inloggade användare samlas data som kan kopplas direkt till fysisk person och som därmed utgör personuppgifter, dessa personuppgifter lämnar vi inte vidare till tredje part. De personuppgifter som vi har om dig kan du begära ut via ett registerutdrag.

Tredjepartskakor   
Angående tredjepartstjänster, till exempel annonsnätverk, så har inte Bonnier News tillgång till den data som samlas in via tredjepartstjänster och kan därför inte heller lämna ut sådan information. Vi har en strikt policy som reglerar hur annonsörer får placera och hantera kakor på våra sidor.

Du har rätt att begära att vi raderar de personuppgifter vi behandlar om dig. Det finns dock några undantag:

 • Om du är kund/prenumerant hos oss så behöver du först avsluta ditt engagemang hos oss.
 • Vissa uppgifter får vi enligt rådande lagstiftning inte radera, till exempel uppgifter som vi måste behålla enligt bokföringslagen. 4

Observera att om du vid ett senare tillfälle väljer att bli kund hos oss igen så kommer vi från och med det tillfället återigen behandla dina personuppgifter.

För att begära radering hos Bonnier Business Media kontaktar du kundservice för det varumärke din begäran avser.

Här har vi samlat information om Bonnierkoncernens koncerngemensamma behandling av kunddata.


...och/eller säljer till tredje part i syfte att rikta marknadsföring? 
Läsare kan placeras i segment som används för att rikta marknadsföring. När det gäller användare som loggat in inom Bonnierkoncernen kan marknadsföringssegment delas inom Bonnierkoncernen för att rikta marknadsföring.
Vi kan också sälja annonsering till tredje part som riktar sig till utvalda annonssegment. När detta sker får tredje part ett pseudonymiserat ID och kod för utvalda annonssegment. Vi skickar med andra ord inga personuppgifter till tredje part som de kan använda för att identifiera dig som person. Tredje part tillåts inte att lagra varken pseudonymiserat ID eller koder för annonssegment, utan får endast behandla denna information för att leverera annonsen.

Annonsering på vår sida kan ske på två olika sätt, antingen genom direkt annonsering eller via programmatisk annonsering.

Direkt annonsering
Vid direkt annonsering köper annonsörer annonsplats direkt av oss och vi placerar annonserna direkt på våra sidor. Våra annonsörer köper vanligtvis ett antal annonsvisningar riktade mot ett eller flera annonssegment.

Programmatisk annonsering 
Programmatisk annonsering är annonsering som sker i realtid. När du laddar vår sida sker en realtids-budgivning bland våra tillåtna annonsörer där det vinnande budets annonser visas. Vid budgivningen får annonsörer tillgång till ett pseudonymiserat ID och en kod för det annonssegment som du tillhör.

Den vinnande annonsören får visa sin annons för dig på vår sida. Annonsörer får möjlighet att säkerställa så att annonsen visas lagom ofta (frekvens) och även förhindra att de får betala för annonsvisningar som genererats av icke-mänskliga besökare (olika typer av botar eller försök till annonsbedrägeri).

Bonnier News är ett affärsområde inom Bonnier där bland annat Di, DN, HD, Sydsvenskan och Expressen ingår. Att dessa bolag ingår i ett affärsområde innebär att det finns ett administrativt samarbete, dock är tidningarna åtskilda redaktionellt. Din rätt till registerutdrag gäller mot den som är personuppgiftsansvarig för den tjänst du använder. Affärsområdet Bonnier News är inte personuppgiftsansvarig och tar därför inte emot förfrågningar om registerutdrag. Om du vill ha ut uppgifter från andra bolag inom Bonnier News behöver du rikta förfrågan direkt till dem, se kontaktinformation här .

Pseudonymiserat : Data som inte kan kopplas till en specifik individ utan att man använder kompletterande information.

Anonymiserat : Data som med rimliga medel inte kan kopplas till dig som person. Denna data klassificeras enligt dataskyddslagen (GDPR) inte som personuppgifter.

Programmatisk annonsering : Annonsering som sker via realtidsbudgivning i våra tillåtna annonsnätverk.